CASA CONSALES 

C/ del Forn, 6

25633 Palau de Noguera (Lleida)

casaconsalespalau@gmail.com

Tel. 652085745

HUTL-001303 HUTL-001304

 

© 2018 per Miquel Boneta Ribera

GASTRONOMIA

_________________________________________________

El Pallars Jussà destaca també gastronòmicament per la seva varietat i qualitat. Les explotacions ramaderes de la zona crien races autòctones, com l'ovella xisqueta o la bruna dels Pirineus. A les carnisseries de la comarca podreu adquirir aquests productes,i embotits de tot tipus, entre els que destaca l'emblemàtica girella pallaresa, així com formatges de tupí i d'altres productes làctics elaborats a les nostres contrades.

Girella (Menjar típic pallarès)

Moltes cases segueixen mantenint horts propis, on es cultiven productes ecològics i de temporada, els quals poden adquirir-se també en el mercats setmanal del dilluns a Tremp i en diverses fires els caps de setmana. 

 

Davant de casa podeu trobar un forn artesà, el "Forn de pa Ribera". El Carlos Moreno i la seva família segueixen elaborant  pa de pagès i coques seguint les receptes originals i en el mateix foc de llenya que utilitzaven els seus fundadors, el Quimet i la Mercè, propietaris de casa Consales. Si voleu començar el dia amb energia no deixeu d'entrar-hi!

Els restauradors de la zona manipulen amb virtuosisme i experiència aquesta excel·lent matèria prima per oferir plats de gran qualitat.

L'oferta gastronòmica és variada. La cuina tradicional comparteix protagonisme amb propostes més arriscades; i els menús econòmics, les pizzes i els entrepans adquireixen una altra dimensió en ser assaborits en un indret privilegiat com aquest.

Estem a la vostra disposició per a assessorar-vos segons el vostre pressupost i gust, i podem gestionar-vos també les reserves.

All i oli de codony (Menjar típic pallarès)

La cultura vitícola del Pallars Jussà es remunta a segles enrere, gràcies a la peculiar orografia de la comarca. Aquesta privilegiada situació i el microclima que li és propi l'erigeixen, des de fa una anys, en el bressol del vins de major alçada de Catalunya.

 

L'etnografia pren cada dia més força a la zona on, tant cellers de renom, com petites empreses familiars, troben les condicions òptimes per elaborar vins de gran qualitat. Aquestes instal·lacions són visitables de la mà dels propis professionals, i solen anar acompanyades d'una explicació del procés d'elaboració i d'un tast de vins.

_________________________________________________

ETNOGRAFIA

Casa Consales compta també amb el seu propi celler, que es pot visitar prèvia petició, on s'ha elaborat durant dècades el vi de casa.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now