CASA CONSALES 

C/ del Forn, 6

25633 Palau de Noguera (Lleida)

casaconsalespalau@gmail.com

Tel. 652085745

HUTL-001303 HUTL-001304

 

© 2018 per Miquel Boneta Ribera

ESPAIS MUSEÍSTICS

_________________________________________________

L’Epicentre, situat en el portal de Soldevila, una de les 6 torres de defensa que antigament fortificava la ciutat de Tremp, és el major centre d’informació turística de la comarca. Més de 700 m2 d’espai interactiu per a conèixer millor el territori, la seva història i per a poder planificar degudament la vostra estada.

L’evolució històrico-social de la comarca està estretament vinculada a la construcció de les centrals hidroelèctriques a principis del segle XX. L’Espai Patrimonial de la Central Hidroelèctrica de Talarn permet veure i entendre el funcionament de la sala de turbines, així com visitar l’exposició permanent “El Pallars il·lumina Catalunya”. En el mateix sentit, el Museu Hidroelèctric de Capdella és visita obligada per comprendre el vincle entre la història industrial i l’evolució social de la Vall Fosca.

Les Botigues Museu-CIAC, a Salàs del Pallars, ens transporten, a través d’una exhaustiva col·lecció de béns de consum, a un estudi de la publicitat i de la nostra història.  El laboriós afany col·leccionista de l’historiador i professor, Sisco Farràs, permeté recuperar una barberia, un bar, un estanc, una botiga d’Ultramarinos y Coloniales i una farmàcia, actualment visitables.

L’Espai Raier rememora l’antic ofici dels raiers, que descendien la fusta de les explotacions forestals de la comarca, riu avall. La “Diada dels Raiers”, considerada “Festa d’Interès Nacional” i “Creu de Sant Jordi” se celebra el primer cap de setmana de juliol, i ofereix als visitants una exhibició de baixada de rais.

El Parc Astronòmic del Montsec i el Centre d’Observació de l’Univers, ubicats a la Serra del Montsec són espais destinats a la divulgació de l’astronomia i de la geologia. Aquesta zona s’enorgulleix de tenir un “cel lliure de contaminació lumínica”, òptim per a la instal·lació d’aquests equipaments. El Centre d’Observació de l’Univers, al marge d’una exposició permanent i de diferents aules tallers, compta amb un parc de telescopis visitables, un planetari digital 3D multimèdia i una plataforma per a l'observació del cel en directe.

Els serièfils medievals trobareu en aquestes terres reminiscències d’episodis històrics. Al llarg del territori s’estenen, en diferents estats de conservació, estructures medievals que rememoren el nostre passat fronterer: castells de Mur, de Llordà, d’Orcau, de Guàrdia, d’Antist, d’Arbull, de Conques, de Montllovar i de Toló, entre d’altres torres de guaita.

El Tren dels Llacs uneix Lleida capital amb la Pobla de Segur, recorrent un paisatge de bellesa corprenedora, entre túnels i ponts espectaculars. Aquest mitjà de transport convencional es transforma, els caps de setmana des de la primavera fins a la tardor en un viatge al passat. Dues locomotores dièsel i sis vagons d’època ens transporten a èpoques i ambients pretèrits.

Pobles amb encant:

Salàs del Pallars

Salàs del Pallars

Llimiana

Salàs del Pallars

Talarn

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now